Spordikool võitis väikeste poiste kossuliiga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmedali võitnud Rakvere spordikooli kossumeeskond koos treenerite Madis (vasakul)ja Tõnis Putkoga.
Kuldmedali võitnud Rakvere spordikooli kossumeeskond koos treenerite Madis (vasakul)ja Tõnis Putkoga. Foto: Erakogu

Rakvere spordikooli poiste korvpallimeeskond võitis läinud nädalavahetusel esikoha 2000. aastal sündinud poiste korvpalliliiga finaalturniiril Märjamaal, kui alistas lõppeva hooaja tähtsaimas mängus oma finaalivastase Rapla korvpalliklubi tulemusega 72:61.


“Jäime algul kiirelt 0:6 taha, kuid pärast väikest mõtlemisaega suutsime võita esimese veerandaja 18:15,” kirjeldas Rakvere SK poiste treener Madis Putko võiduka mängu kulgu.

“Poolajaks oli meie poiste edu minimaalne 31:30, kolmas veerandaeg lõppes juba 56:44 eduseisus, kuid Rapla võitles viimasel veerandajal väga südikalt ja vähendas vahet. Õnneks pidasime lõpuni survele vastu ja võitsime,” lisas Putko.

Poolfinaalist olid Rakvere poisid finaali pääsenud TÜ/Rocki võistkonda tulemusega 74:45 võites. Treeneri sõnutsi ei kajasta see skoor tegelikku taseme vahet, sest esimene poolaeg kulges võrdsete heitluses, alles seejärel õnnestus Rakvere poistel eest ära rebida.

Rakvere SK esikoht uudses kossuliigas osalenud 18 võistkonna konkurentsis on treeneri hinnangul kogu meeskonna ühine suur saavutus, töö ja vaev. “Heameelt tegi see, et nii mõnigi poiss, kes tavaliselt on jäänud tagaplaanile, üllatas tublidusega finaalis,” märkis Putko.

Rakvere SK võistkonnas mängisid ja tulid võitjaks Kiur-Thomas Vehmanen, Erik Kaasik, Erki Kuhi, Marcus Merimaa, Karl Lugenberg, Remi Ott, Arvan-Johhannes Lippasaar, Mehis Mältsa, Madis Reisi, Edvard Nurk, Robin Kadakas ja Rainis Naur. Teise treenerina on võistkonna juures ametis Tõnis Putko.

Võistkonna parimaks mängijaks valiti Remi Ott ja finaalturniiri All-Star võistkonda Marcus Merimaa ja Erik Kaasik.

Esimese promohooajaga maha saanud korvpalliliiga mängud peeti Märjamaa korvpalliklubi algatusel ja eestvedamisel, liiga asendab Eesti meistrivõistlusi, sest nii väikestele kossupoistele Eesti korvpalliliit tiitlivõistlusi veel ei korralda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles