Aktiivses Määri külas peeti konverentsi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Määri küla rahvas külakonverentsil.
Määri küla rahvas külakonverentsil. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Määri külas on inimeste oma initsiatiivil valminud bussiootepaviljon ja kiigeplats, nüüd tahetakse alustada külamaja ehitust. Oma tegemisi tutvustasid Määri elanikud külakonverentsil.

Väike-Maarja vallas asuv Määri küla pole just suur, kuid see-eest on sealsed inimesed väga aktiivsed. Loodud on logo ja tunnuslause, kujundatud särgid ja veebileht, mis alles hiljuti sai uue, atraktiivsema ilme ning kus lisaks operatiivsele infole kirjas nii muistendid kui ajalugu.

Määris tegutseb oma korvpallimeeskond - sellega ei saa kiidelda just kõik külad.

Eelmisel neljapäeval kogunes Määri kiigeplatsile lisaks külarahvale külalisi nii lähemalt kui kaugemalt: ajaloohuvilisi naabrusest, Väike-Maarja vallavalitsuse ning -volikogu esindajaid, Pandivere piirkonnas visiidil olnud Soome Sonkajärvi delegatsiooni liikmeid ja teisi - nimelt peeti seal külakonverentsi.

Määri küla inimesed rõõmustasid kokkutulnuid oma saadustest kaetud lauaga, kust ei puudunud kitsepiim ja sellest valmistatud juust, lambalihaga vorst ning kodus küpsetatud leib, kodustest õuntest valmistatud mahl ja taluahjus tehtud küpsetised.

Külakonverentsi eesmärk oli ühiselt meenutada Määri küla ja mõisa ajalugu ning mõtiskleda, milline on seal elu praegu ning kas seda annab muuta paremaks ja huvitavamaks.

Külarahval oli võimalik ka vallajuhtidele küsimusi esitada ning juhtida tähelepanu probleemidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles