Ralf Tribuntsov tuli viiekordseks ujumismeistriks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Tribuntsov.
Ralf Tribuntsov. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Üleeile Tartus lõppenud Eesti ujumismeistrivõistlustel tegi ajalugu noorteklassi kuuluv Rakvere ujuja Ralf Tribuntsov, võites Eesti täiskasvanute meistrivõistlustelt kuldmedali 50 m seliliujumises tulemusega 28,54.


Lisaks täiskasvanute 50 m seliliujumisele võitis Ralf Tribuntsov veel neli Eesti noorte meistrivõistluste kulda ja ühe hõbeda.

Kuldmedalid sai Tribuntsov 100 m ja 200 m seliliujumises ajaga vastavalt 1.02,02 ja 2.20,14; 50 m vabaujumises oli tema võiduaeg 25,72 ning kompleksujumises läbis ta 200 m ajaga 2.21,44; 100 m vabaujumises oli tema teise koha tulemuseks 56,34.

Teine Rakvere ujuja Eduard Mihhejev võitis Audentese meeskonna koosseisus absoluutklassi hõbe- ja juunioride klassi kuldmedali 4 x 100 m ja 4 x 200 m vabalt teateujumises.

Eesti meistrivõistlustel esinesid ka Tamsalu tüdrukud Keiti Kleitz, Grete Uudeküll ja Johhanna-Magdaleena Partsioja, kuid nende tulemused jäid absoluutarvestuses tagasihoidlikuks. Tüdrukute treeneri Mare Järve sõnul olid takistuseks korralike juunikuiste treeninguvõimaluste puudumine just enne meistrivõistlusi.

“Sellest hoolimata olid tüdrukud tublid ja treenivad hoolega,” ütles Mare Järv. Eesti meistrivõistlustel jäi Tamsalu tüdrukute parimaks noorteklassi tulemuseks Keiti Kleitzi seitsmes koht 100 m seliliujumises ning Grete Uudekülli üheksas koht 50 m rinnuliujumises.

Ujumistreener Gunnar Tõnningu sõnul otsustasid Ralf Tribuntsov ja Eduard Mihhejev eelmisel sügisel kõrgete sportlike eesmärkide nimel jätkata õppimist ja treenimist Audentese spordikoolis.
 “Täna võib kindlalt öelda, et valitud tee on ainuõige ja esimesel aastal suutsid poisid edukalt ühendada 150 km veetreeninguid kuus ning eduka põhikooli lõpetamise,” sõnas Gunnar Tõnning.

Eile sõitis Ralf Tribuntsov koos treeneriga Põhjamaade noorte meistrivõistlustele Norrasse, kus loodetakse, et Tribuntsov suudab korrata neli aastat tagasi rakverlase Martin Merimaa esikohta, mis tänaseni on jäänud Tõnningu sõnul eestlaste ainukeseks esikohaks Põhjamaade noorte meistrivõistlustel.

Eduard Mihhejevi üheks hooaja põhieesmärgiks oli hästi esineda kurtide ujumise Euroopa meistrivõistlustel. Eelmisel nädalal toimusid need võistlused Saksamaal Dortmundis, kus ta parima eestlasena saavutas 5. koha 200 m kompleksujumises tulemusega 2.25,60 ning seitsmenda koha 50 m ja 100 m vabaujumises ajaga vastavalt 25,51 ja 56,08; 200 m vabaujumises tuli talle 12. koht ajaga 2.05,62.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles