Baltoscandali “Big Bang” loobub vabatahtlikest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Philippe Quesne otsustas, et lavastuses “Big Bang" ta vabatahtlikke ei kasuta.
Lavastaja Philippe Quesne otsustas, et lavastuses “Big Bang" ta vabatahtlikke ei kasuta. Foto: http://www.vivariumstudio.net/

Homme algav Balto­scandal toob lisaks Eesti ja Euroopa teatriproffidele lavale ka nelikümmend kohalikku amatööri. Kuigi mõned nädalad tagasi andis Baltoscandal teada, et kahte festivalil etenduvasse lavastusse otsitakse vabatahtlikke näitlejaid, tuleb leppida ühega.


Nimelt otsustas Euroopa teatrifestivalide oodatud külaline, lavastaja Philippe Quesne vahetult enne oma lavastuse “Big Bang” esietendust, et seekord ta vabatahtlikke ei kasuta, sest kontseptsioon on niigi selge.

“Teater aga on kaduv kunst ja ehkki see lause viitab eelkõige teatrielamuse kordumatusele, võivad mõnikord proovide käigus ka mõned ideed kaduma minna. Vaid tõeline kunstnik julgeb endale tunnistada, et mõnikord on vähem parem,” ütles Rakvere teatri dramaturg Anne-Ly Sova.

Seetõttu on väiksem ka nende inimeste arv, kes seekordsel Baltoscandalil vabatahtlikuna üles astuda saavad.

“Baltoscandalil etendub “Big Bang” 8. ja 9. juulil ning siis saavad kõik soovijad oma silmaga veenduda, kas Quesne’i otsus oli õigustatud või mitte,” sõnas Sova.

Dramaturg tõdes, et hoolimata rasketest aegadest on teater Eestis endiselt väga populaarne – oma osalemissoovist andis teada ligi 150 inimest Eestimaa eri paikadest.

“Kahjuks ei mahu kõik huvilised seekord festivalil esinema ning trupi juhendustele vastavalt valiti huviliste seast välja 40 naist ja meest, kes 7. ja 8. juulil astuvad koos professionaalsete näitlejatega lavale Romeo Castellucci ja Sociétas Raffaello Sanzio lavastuses “Hey, Girl!”,” märkis Sova ja lisas, et “Baltoscandal tänab kõiki, kes vabatahtlike otsingul osalesid.

“Loodetavasti on juba kahe aasta pärast taas võimalus oma näitlejanärv maailmakuulsate lavastajate käe all proovile panna,” arvas ta.

“Big Bangis” pidi teiste kõrval kaasa lööma ka Rakvere linnapea Rannar Vassiljev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles