Noortelaager on all about salad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored. Pilt on illustreeriv.
Noored. Pilt on illustreeriv. Foto: Erakogu

Reedel, 2. juulil saabusid Tapa lähistel asuvasse Linnumäe puhkekülla Õnnela tallu ligi paarkümmend noort Euroopa eri paigust, et osaleda ökoteemalises noortelaagris All About Salad.


Seekord korraldasid rahvusvahelise noortelaagri eestlased.
Laagrilisi ja rühmajuhte Kreekast, Sloveeniast, Šveitsist ja Maltalt ootasid Eestisse seekord Heli Preismann ning viis Virumaa noort: Karmen Mänd, Laura Jamsja, Maarja Vaikmaa, Silver Uibo ning Marko Odar, kellest enamik on niisugusest üritusest juba varasematel aastatel osa võtnud kas siis Sloveenias, Šveitsis või lausa mõlemal maal.

Laupäeva, mil Kreekast saabusid viimased osalejad, kes veel päev varem olid pidanud eksameid sooritama, veetsid noored sisse elades ja uusi nägusid tundma õppides.

Juba pühapäeval alustasid eestlased aga tiheda programmiga ning viisid laagrielanikud Tallinnasse, kus Silver tutvustas kõigile vanalinna vaatamisväärsusi ja lauluväljakut.

Suurimaks üllatuseks kujunes hetk, kui mere äärde saadi.
“Tuli välja, et Šveitsi noored olid oma elus vaid paaril korral merd näinud,” rääkis Silver.

Sellega aga üllatused ei lõppenud, sest õhtu saabudes viidi laagrilised sauna, mis enamikule mujalt Euroopast pärit noortele oli uueks elamuseks. Sloveenia rühmajuht Polona oli elus siiski kahel korral juba saunas käinud: viis aastat tagasi Eestis ning nelja aasta eest Soomes, noortevahetuse raames.

“Võib öelda, et sloveenlased on sauna järele täiesti hullud,” lausus neiu väga elavalt ja rääkis, et neil kodus on saun luksus, mida saavad endale lubada vaid kõige rikkamad.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles