Kiri: Õnnitlused Eesti euroaega astumise puhul!

Pentti Kangasluoma
, Lapua ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentti Kangasluoma
Pentti Kangasluoma Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Minu tädi, kes kogu elu oli Lapual padruneid teinud, imestas oma viimastel eluaastatel tihti: “Ja sedagi sain ma veel näha!” Nõnda ütles ta ka siis, kui nägi ja kuulis Eesti, Läti ja Leedu iseseisvumisest.


2011. aastast alates on kolmel Läänemere riigil – Eestil, Soomel ja Saksamaal - valuutaks euro. Eesti on väike, kuid kärme - selline ongi ju väikeste eelis.

Euroalal on oma probleemid. Eesti ühinemine tähendab, et Eesti peale loodetakse. See on selgesti tõstnud Soomes Eesti väärtust. Hurraa, Eesti!

2002. aasta algul tõusis seoses euro tulekuga Soomes hinnatase. Peamiselt tulenes see konkurentsi puudumisest. Ehkki pean end isamaaliseks inimeseks, sai minust kiiresti Soome jõudnud Saksa poeketi Lidl klient.

Arvan, et Eestis hoiab konkurents hinnad joones. Hindade võrdlemine on eestlastele ja soomlastele lihtsam: juba internetis saab euro tulles hinnataset jälgida.


Eesti - Euroopa Liidu liige, NATO liige, eurotsooni liige.
Küll minu tädi nüüd imestaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles