Eestis tuleb seadustada inimkeskne majandus

Taimi Parve
, vanaemade klubi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimi Parve
Taimi Parve Foto: Erakogu

Lugenuna 8. septembri Postimehe ja Eesti Päevalehe artikleid leian, et ikka on vaja riigikaitset – justkui ka konnakesel krokodillide (suurte ja väikestegi) vastu.

Kolumnist Ahto Lobjakas kirjutas automaatsest sekkumismandaadist (vabandust palun autorilt, kui artikli tähtsust õigesti rõhutada ei suuda): “Tegemist on Eesti välispoliitika suurima ülesandega ettenähtavas tulevikus – isegi kui ülesanne peaks osutuma lahendamatuks. Viimasele võimalusele viitavad demokraatia reeglid ja NATO harta artikkel 5 sõnastus. Võibolla on ainsaks lahenduseks kahepoolne USA julgeolekugarantii, Eesti iisraeliseerimine (ettenähtavalt lootusetu).”

Ja arutles kaugemal: “Maailma arenenuimate demokraatiate sõltlaseks olemine kattub meie nende huvidega, mis lähevad julgeolekust sügavamale. Me peame aru andma, et päästev nupulevajutuse-garantii tähendaks põhjatut usalduskrediiti meie välis- ja sisepoliitikale.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles