Pühapäeval kuulutati välja 2014. aasta Eesti parim mahetootja ja parim mahetoode. Lisaks märgiti konkursil ära teisigi tooteid, nende seas Sirloin OÜ valmistatav vinnutatud liha “Traditsioonitruu”. Tegemist on Eesti esimese maheveiselihast valmistootega.
Rakveres elava noormehe vinnutatud veiseliha märgiti konkursil ära
Ettevõtte Sirloin OÜ tegutseb küll Järvamaal, kuid selle asutaja ja juht Lauri Bobrovski elab Rakveres.
Lisaks pälvis vinnutatud veiseliha teise koha La Muu jäätise järel publiku lemmiktoote väljavalimisel, milles osales 250 inimest.
Eesti parimaks mahetootjaks 2014 valiti Konju mõisa talu Ida-Virumaalt, mis tegeleb põhiliselt kitsepiimatoodete valmistamisega. Parimaks mahetooteks valiti Urvaste Külade Seltsi toodetav Urvaste kama.
Tootjakonkursile kandideeris kaheksa mahetootjat üle Eesti. Parima mahetoote konkursile esitati kokku 36 toodet 14 töötlejalt. Parima tootja ja toote valisid välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid.
Konkursi korraldas põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös mahepõllumajanduse koostöökoguga. Parima mahetoote valimisel tehti koostööd Eesti Kulinaaria Instituudiga. Parimat mahetootjat ja –toodet valiti viiendat korda.