Saadiku pihtimus: Kolmainsusest

Marko Pomerants
, riigikogu liige, IRL
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants, IRL.
Marko Pomerants, IRL. Foto: Erakogu

Idee pärineb mul jõulueelsest ajast teadagi kellelt, aga kirikuinimesed isegi armastavad tuua näidet keemiavaldkonnast, kuidas üks ja seesama vesi kolmes olekus saab olla. Ma tahan aga valimiste eel rääkida ühe konkreetse inimese kolmest  elutahust.

Päriselu. Eks see võtab me elust ikka kõige suurema osa ära. Paljudel inimestel ainult see nn päriselu ongi. Oleme emad, isad, õed, vennad, lapsed muidugi ka, kelle elu koosneb kümnetest toimetustest. Ikka selleks, et oma tööga leib lauale tuua, koolis asjad korras hoida või tervisehädadest üle olla, mis veelgi parem, neid mitte kallale lasta.

See elu ei jäta meid hetkekski maha. Ta võib ennast tunda anda talverehve vajava auto, kütmist vajava toa või õhtusöögi mure läbi. Samuti poja kõnes või küsimises, et, isa, taskuraha oleks natuke vaja. Kindlasti väljendub päriselu ka positiivsetes emotsioonides, mis saadud filmi või teatrietendust vaadates, või kui mõnel sportlasel õnnestus ennast maailmakonkurentsis tõestada, mitte dopinguga silma paista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles