Nädala kaja: Mitte kas, vaid millal

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

See ei olnud ju väga ammu, kui Euroopa juubeldas Berliini müüri lammutamise üle. Veerand sajandit hiljem on taas müüride ehitamise aeg. Ungari rajab tara piirile Serbiaga, et takistada illegaalsete immigrantide maale pääsemist, meie aga tarastame sigalaid.

On selge, et enam ei ole vaja küsida, kas, vaid millal sigade Aafrika katk meie maakonda jõuab. Kindlasti jõuab, sellest meil pääsu pole. Ning kindlasti ei suuda me aduda, mida võib taud endaga kaasa tuua.

Ilmselt ei suuda seda aduda ka riigiisad, kes jätkuvalt käed rüpes istuvad. Meil armastatakse kohutavalt igasuguseid koosolekuid ja seminare pidada ning plaane teha. Kuigi seakatku Eestisse jõudmisest on juba möödas pea üksteist kuud, ei ole selle aja jooksul suudetud teha ühtegi mõistlikku plaani. Veerand miljonit maksnud mobiilse seapõleti ostmine ei ole ju samm seakatkuga võitlemiseks või selle tagajärgede leevendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles