Suure pere laste tervist turgutab õhtune jalavann meresoolaga

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas sa lauamängu ikka mängid, kui mitte külg külje kõrval. Pisikute levimise pärast Kasemaad ei muretse, nad on üpris hea tervisega pere – kui ilm vähegi võimaldab, joostakse õues.
Kuidas sa lauamängu ikka mängid, kui mitte külg külje kõrval. Pisikute levimise pärast Kasemaad ei muretse, nad on üpris hea tervisega pere – kui ilm vähegi võimaldab, joostakse õues. Foto: Erakogu

Peres, kus palju lapsi, on tervena püsimine oluline, sest kui haigestub üks pereliige, nakatab ta ka kõiki teisi. Kasemaade võluretsepti haiguste tõrjumiseks kuuluvad jalavann ja tärpentinisalv.

Pereema Milen Kasemaa tundis heameelt, et tema neli last – Udo (9), Gete (6), Sander (5) ja Greete (9kuune) – ei ole põdenud tõsisemaid tõbesid, vaid kergemaid külmetushaigusi, millest saab jagu lihtsate rahvameditsiinitarkustega.

“Kui on näha, et keegi hakkab haigeks jääma, siis meie peres on levinud meresoolaga jalavanni tegemine, mis on tavaliselt õhtune protseduur enne magamaminekut. Kõigi jalad vanni, seejärel tärpentinisalv talla alla ja villased sokid jalga,” kõneles Milen Kasemaa, kes mäletab oma lapsepõlvest, et tema ema talitas samamoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles