Kroone saab eurodeks vahetada teenustasuta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alates 1. detsembrist saavad erasikud sularahateenuseid pakkuvates pangakontorites vahetada kroone eurodeks teenustasuta ning ametliku kursiga 15,6466. Kuna kroone saab eurodeks vahetada veel pikalt ning Eesti Pangas tähtajatult, ei ole vahetamisega kiiret.

1. detsembrist kuni 2011. aasta 30. juunini saab igas sularahateenuseid osutavas pangakontoris kroone eurodeks vahetada teenustasuta ja ametliku kursiga.

2011. aasta lõpuni saab samadel tingimustel eurosid vahetada piiratud kontorivõrgus ning Eesti Pank vahetab kroone eurodeks tähtajatult ja tasuta.

Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm ütles, et detsembris algab sularahavahetus seetõttu, et anda krooni sularaha omavatele inimestele võimalus juba enne euro tulekut pangas ära käia. Kindlasti ei ole vaja kiirustada, sest kroonidega saab maksta ka uuel aastal kuni 14. jaanuarini. Kõige lihtsam viis eurole üle minna on panna oma sularaha aga pangakontole – seal on raha alati õiges vääringus,“ rõhutas Talihärm.

Talihärm lisas, et inimesed ei pea reeglina euro tõttu panka minema, sest pangalepingud kehtivad endistel tingimustel ka euroajal ning hoiused arvestatakse pankade poolt teenustasuta ning ametliku kursiga automaatselt ümber 1. jaanuari öösel.

Detsembrist müüvad pangakontorid ja Eesti Posti kontorid eraisikutele ka euromüntide stardikomplekte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles