Käsmu võiks sobida mitmeotstarbeline sadam

, Eesti maaülikooli loodusturismi ­magister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Kohtla.
Marge Kohtla. Foto: Liis Treimann/Postimees

Merenduse ja väikelaevandusega seonduv on mulle südamelähedane, mistõttu võtsin oma magistritöös uurida väikesadamad ning nende arendamise, ja seda just Käsmu küla näitel. Magistritöö kaitsesin eelmisel aastal.

Töö raames püüdsin leida vastused küsimustele, milline on Käsmu potentsiaal väikesadamana, millised on tema arendamist toetavad ja takistavad tegurid, mida uurimisalal elavad inimesed arvavad väikesadama arendamisest ning millist mõju või kasu nad sellest kogukonnale näevad ja saavad, millised teenused on väikesadamate juures olulised.

Väikesadamate rajamine ning väikelaevade ja merega seotud turism on prioriteediks nii üleriigilistes kui kohalikes arengudokumentides. Kogu Eesti rannikul nähakse tulevikus riigi seisukohalt optimaalset väikesadamate võrgustikku, mis edendab nii sise- kui välisturismi. Sellisel võrgustikul on kindlasti oluline roll (piirkonna) majandusliku baasi kindlustamisel ja arengul, samuti on väikesadama kaudu võimalik kujundada koostoime (lähi)piirkonnas pakutavate teenustega, mis omakorda loob baasi turismi arenguks. Praegu on olukord selline, et enamik väikesadamaid on koondunud Lääne-Eestisse, põhjarannikul on olukord nukram. Just seetõttu on kindlasti tähtis sadama rajamine Käsmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles