Riigikogu keskerakonna fraktsioon ja partei juhatus toetavad Edgar Savisaart

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar jätkab skandaalile vaatamata keskerakonna juhtimist.
Edgar Savisaar jätkab skandaalile vaatamata keskerakonna juhtimist. Foto: Priit Simson/Postimees

Riigikogu keskerakonna fraktsioon otsustas täna toetada Edgar Savisaare jätkamist Keskerakonna esimehena.

Riigikogu keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul väljendasid fraktsiooniliikmed seisukohta minna kevadistele Riigikogu valimistele ühtse meeskonnana.

„Keskerakond on varemgi enne valimisi pidanud tugevaid meediarünnakuid taluma,“ ütles Simson. „Paljud inimesed on Keskerakonna Riigikogu saadikutele piirkondades avaldanud toetust Keskerakonnale ja Edgar Savisaarele.“

Ka Eesti Keskerakonna juhatus, kuulanud ära selgitused kirikuskandaali osas, on seisukohal, et Edgar Savisaar peab jätkama erakonna esimehena ja Tallinna linnapeana. Juhatus väljendab täielikku toetust esimehele.

“Me ei pea õigeks eriteenistuste segamist poliitilisse valimiskampaaniasse. See on teravas vastuolus Euroopas välja kujunenud poliitilise kultuuri tavadele,” märgib juhatus pressiteates. Ka ei pea keskerakonna juhatus õigeks nimetada ühe kiriku ehitamist Eestile julgeolekuriskiks.

“Tunnustame Eesti Kirikute Nõukogu seisukohta, mis peab loomulikuks välismaal asuvate fondide kaasamist kirikute ehitamise finantseerimisse, mida seni on Eestis ka laialdaselt praktiseeritud,” märgib keskerakonna juhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles