Mõte: Kuidas tõsta müüjate palka?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Liivak.
Sander Liivak. Foto: Agnes Aus

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp on kirjutanud Maalehes, et tootjate ja kauplusekettide tihedast konkurentsist tingitud ülekohtuselt madalad toiduhinnad teevad tarbijatele rõõmu, aga tootjatele muret. 

Paljud ostavad viilujuustu ainult kampaaniate ajal, kui selle kilohind jääb alla nelja euro, aga juustukilo õiglane hind oleks kümne euro ringis.

Venemaa ekspordituru kadumine pärast Krimmi annekteerimist ja odava Poola kauba sissevool Euroopa Liidu vaba siseturu tingimustes kägistavad Eesti toiduainetööstust armutult. Tehasetöötajatest veelgi raskemas olukorras on poemüüjad. Mul on kahju kassapidajatest, kes peavad niru palga eest hilisõhtutel, nädalalõppudel ja isegi riigipühadel tööd rügama. Madal palk ei lase osta ega üürida korralikku eluaset ega veeta sisukalt vaba aega. Tööjõu voolavus on jaekaubanduses suur ja tööjõupuudus juba nii terav, et paljud kaupluseketid on investeerinud suuri summasid iseteeninduskassadesse. Suuremate linnade Selverites on juba ammu kasutusel pult nimega SelveEkspress, iseteeninduskassad töötavad ka Prismas. Praeguseks on nutikassad jõudnud isegi Rakverre (Coopi Maksimarketisse).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles