Heategevusampaania tõi lasterikastele peredele üle 45 000 koolitarbe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Eelmisel nädalal toimunud heategevuskampaania „Lapsed Kooli!“ raames kogusid vabatahtlikud üle 45 000 erineva koolitarbe, mis antakse lasterikastele peredele üle veel enne kooli algust.

"Soovin tänada kõiki vabatahtlikke, kaupluste töötajaid ning inimesi, kes panustasid oma aega või tegid heateo annetusena. Nelja päevaga kogusime 45 668 ühikut koolitarbeid," ütles Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) president Aage Õunap pressiteate vahendusel.

Kampaania käigus koguti kõige enam vihikuid ja kaustikud - 19 632 tükki, sellele järgnesid värvipliiatsid, mida annetati 3145 komplekti, guašš- ja vesivärve koguri 1833 komplekti. Pinaleid annetati kokku 477, sirkleid 368 ning koolikotte 22 tükki. Kõige rohkem annetusi tehti Rakvere Krooni Selveris, kus annetati 2394 ühikut, Saare Selveris annetati 2360 ühikuterinevaid koolitarbeid.

Kõigis Eesti maakondades Selverites läbiviidava heategevusliku kampaania „Lapsed kooli!” käigus paluti inimestel kinkida koolitarbeid nende perede toetuseks, kus kasvab neli või enam last. Kogutud koolitarbed lähevad jagamisele just selle piirkonna perede vahel kus asjad koguti. ELPL liikmesorganisatsioonid on kaardistanud abi vajavad pered ning koolitarvete jagamist on tänaseks juba alustatud.

ELPL korraldas seitsmendat aastat kampaaniat „Lapsed kooli!“, mille eesmärgiks oli toetada lasterikkaid peresid. Vabatahtlike abiga koguti koolitarbeid 36 Selveris üle Eesti. Aktsioonis osales 483 vabatahtlikku.

ELPLi kuulub 19 organisatsiooni, kes koondavad enda alla pered, kus lapsi kasvamas neli või enam. Heategevuskampaania toetajad oli trükikoda Print Best ja Selver AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles