Alina Tubli riietas naised šokolaadi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Tubli loomingut esitleb modell Helery Harend.
Alina Tubli loomingut esitleb modell Helery Harend. Foto: Markko Hulkko

Möödunud nädala laupäeval toimus üheksandat korda Kiili spordihallis üle-eestiline noordisainerite moevõistlus, kus kolmandat korda võitis vanemas vanuserühmas esimese koha Rakverest pärit harrastusdisainer Alina Tubli.


Alina Tubli kollektsiooni nimi oli “Šokolaad”, mida autor ise tutvustas järgmiselt: “Igas naises peitub killuke šokolaadi - kelles tükike sametiselt magusat valget, kelles tükike hõrku ning suus sulavat piimaga segatut, kelles aga hoopistükkis väike kild luksuslikku ja mõru tumedat šokolaadi.”


Alina Tubli sõnul kannab kunstnahast ja -siidist ning pitsidest valmistatud kollektsioon endas erinevaid lõikeid, vorme ja värve ning originaalseid lahendusi, mis toovad läbi rõivakunsti vaatajani mulje šokolaadist ja sellega seonduvast naiselikkusest.


Kui 2007. aastal, olles Vinni-Pajusti gümnaasiumi XI klassi õpilane, arvas Alina Tubli, et soovib kindlasti tulevikuski moealal tegeleda, siis tänaseks on elu teistmoodi läinud. “Moedisaini õppima minna mul plaanis ei ole, eelistan oma igapäevatööna midagi stabiilsemat,” kinnitas ta ning lisas, et hobina pakub rõivadisain just parasjagu väljakutset.


“Siiski arvan, et ei loobu moedisainist veel niipea, see on minu ellu palju põnevust ja rõõmu toonud,” ütles ta ja tunnistas, et mida vanemaks saab ning noorte vanuserühmast välja kasvab, seda enam tunneb, et tema disainid peavad olema aina paremad ja viimistletumad.

Ka Kiili moesõu taset peab kaks korda Supernooval, korra Soomes toimunud Eesti mardilaadal esinenud ning kolm korda Lääne-Virumaal koolinoorte moesõul Viru SMX esikoha saavutanud Alina Tubli väga tugevaks. “Konkurents on läinud iga aastaga tugevamaks ja ürituse korraldus paremaks. Seekordnegi Kiili võit ei tulnud mulle kergelt,” kõneles ta.

Loorberitele Tubli puhkama ei jää ning ootab juba teateid järgmiste võistluste ja sõude kohta. “Sel aastal ootan huviga, kas toimub Supernoova, samuti Erki moesõu, kuhu pole veel aastate jooksul kordagi ajapuudusel kandideerida jõudnud,” rääkis Tubli.

Kiili moesõul esitati 16 moekollektsiooni ning osales ligi 150 modelli ning meeskonnaliiget.
Žüriisse kuulusid Evelyn Mikomägi, Andrus Roos, Riina Raja, Maarja Habicht ja Kristi Kuusk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles