Kohus rahuldas Läti ettevõtte hagi Virumaa Metsatööstuse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Metsatööstuse tootmishoone.
Virumaa Metsatööstuse tootmishoone. Foto: Internet

Viru maakohus rahuldas Läti ettevõtte Ex-Vale SIA hagi AS-i Virumaa Metsatööstus vastu, kohus mõistis hageja kasuks koos viivistega välja umbes 19 000 eurot, lisaks peab kostja kandma menetluskulud.

Hagiavalduse kohaselt sõlmiti poolte vahel 2014. aastal suuline müügileping, millega Ex-Vale müüs Virumaa Metsatööstusele pakendatud puitmaterjali, mis tarniti sama aasta oktoobris. Omandi üleandmise kohta eraldi lepingut ei sõlmitud ja arve esitamise aluseks loeti kauba saatedokumendid ning kauba vastuvõtmine ostja poolt, kes kauba eest ei tasunud.

Virumaa Metsatööstus hagi ei tunnistanud ja selle hinnangul sõlmiti müügileping teise äriühinguga ning neil puudus igasugune isiklik kontakt hagejaga enne saadetise saabumist. Lisaks sellele ei vastanud saadetud puitmaterjal kvaliteedilt kokkulepitud nõuetele, kostja taganes lepingust ja nõudis kolmandalt firmalt, oma lepingupoolelt, kauba äraviimist. Kõnealune firma saatiski kaks veokit, mis viisid puitmaterjali minema.

Kostja oli seisukohal, et arve tehti talle seetõttu, et kolmas äriühing on hagejale võlgu jäänud, seega leidis kostja, et nad pole kauba edasiandmise tõttu mingil viisil rikastunud.

Kohus leidis, et hoolimata kirjaliku lepingu puudumisest tekkisid poolte vahel võlasuhted. Isegi kui kostja oli kauba vastuvõtmisel eksimuses kauba müüja osas, pidi ta arvetelt tuvastama, et materjali müüjaks on hageja.

Hagejat esindas kohtus vandeadvokaat Epp Lumiste, kostjat vandeadvokaat Rait Sarjas.

Kohus mõistis kostjalt hageja kasuks välja 15 754,66 eurot ja viivised summas 3393,85 eurot, kostja kanda jäävad ka menetluskulud.

Aktsiaselts Virumaa Metsatööstus tegeleb Rakveres Näituse tänaval kasepuidust elutoa- ja magamistoamööbli tootmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles