Keskerakonna esinumber Tapal on Maksim Butšenkov

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna perepäev Tapal Valgejõe saarel. Erakonna esinumber Tapa vallas Maksim Butšenkov alla kirjutamas esimesele sümboolsele koostöölepingule.
Keskerakonna perepäev Tapal Valgejõe saarel. Erakonna esinumber Tapa vallas Maksim Butšenkov alla kirjutamas esimesele sümboolsele koostöölepingule. Foto: Eva Klaas / Virumaa Teataja

Keskerakonna Tapa valla osakond korraldas täna Valgejõe saarel perepäeva, kus avalikustati erakonna esinumber sügisestel kohalikel valmistel Tapa vallas.

Keskerakonna perepäeval, mis oli mõeldud kõigile huvilistele ning kus pakuti mitmesugust meelelahutust, osales ka riigikogu liige ja keskerakonna juhatuse liige Siret Kotka-Repinski.

Kotka-Repinski teatas perepäeval osalejatele, et erakonna nimekirja esinumber ning ühtlasi vallavanema- ja vallavolikogu esimehe kandidaat Tapa vallas on Maksim Butšenkov, ning avaldas talle erakonna juhatuse toetust.

Keskerakonna perepäev Tapal Valgejõe saarel.
Keskerakonna perepäev Tapal Valgejõe saarel. Foto: Eva Klaas

Nimekirja esinumber, praegune Tapa vallavolikogu liige ning keskerakonna Tapa valla osakonna esimees Maksim Butšenkov selgitas, et loomulikult ei saa ta olla korraga vallavanem ja -volikogu esimees, kuid lähtutud on eeldusest, et valimistel pääseb volikokku ka teiste poliitiliste jõudude esindajaid, kellega sõlmitakse koalitsioonileping, ning mõlemad kohad ei hakka kuuluma keskerakonnale.

Maksim Butšenkov ütles, et saab lubada oma valijatele kolme asja: Tapa valla elanikele tervikuna arengut, praegustele Tamsalu valla elanikele tasakaalu ja Tapa linna elanikele ujulat.

Leping, mille Maksim Butšenkov valijatega sõlmib.
Leping, mille Maksim Butšenkov valijatega sõlmib. Foto: Eva Klaas

Tasakaalu kohta ütles Butšenkov, et erakonna nimekirjas on ka tugevad Tamsalu valla elanikest kandidaadid ja see loob head eeldused, et ka Tamsalu piirkond saab volikogus esindatud. Näitena tõi ta nimekirja teise numbri Jaanus Mutli, kel on muu hulgas töökogemus Tallinna abilinnapeana ja kes praegu töötab Tallinna ettevõtlusametis.

Keskerakonna nimekiri, millega minnakse Tapa vallas valimistele, ei ole veel täielikult koos, kuid eeldatavasti kandideerib seal üle kolmekümne inimese.

Maksim Butšenkov pakub kõigile valijatele, kes soovivad, võimalust sõlmida koostööleping, kus lubab 25-meetrise basseini ja saunaga ujula ehitamist Tapale ning ehitusega alustamist 2019. aastal. Butšenkov sõnas, et toetub oma lubaduses enda kogemustele, keskerakonnale, kes on Eestis võimul, ja kohalikule meeskonnale.

Butšenkov rääkis, et kui ta lubadust täita ei suuda, võtab ta kohustuse loobuda kõigist valimiste tulemusel saadud ametitest ning ka igasugusest poliitilisest tegevusest Tapa vallas.

Varem on nimekirja esinumbrid Tapa vallas välja öelnud reformierakond. Reformierakonna Tapa piirkond kinnitas eelmisel nädalal sügiseste valimiste nimekirja esinumbriteks Reigo Tamme ja Riho Telli, praegune Tapa vallavolikogu esimees Reigo Tamm on ühtlasi volikogu esimehe ja praegune Tamsalu vallavanem Riho Tell vallavanema kandidaat. Reformierakonna sõnum tulevastel valmistel on “Tugev Tapa vald”, mis Reigo Tamme sõnul tähendab eelkõige areneva ettevõtluskeskkonna ning aktiivse kultuurieluga turvalist ühtset valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles