Valimisnumbri tarvis heideti liisku

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisuheitmine tõi kandidaadid kasti juurde kokku.
Liisuheitmine tõi kandidaadid kasti juurde kokku. Foto: Meelis Meilbaum

Eile loositi mitme omavalitsuse valimiskomisjonis järjekord, mille alusel said volikogudesse pürgivate erakondade ja valimisliitude kandidaadid ning üksikkandidaadid endale registreerimisnumbri.

Rakvere linna valimiskomisjoni liikmete abil korraldatud liisuheitmist juhtis komisjoni esimees Riina Männiste. Protseduuri jälgisid kohapeal kõik peale Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja valimisliidu Rakvere Heaks esindajate. Samuti ei viibinud kohal Virgo Kruve, üks kahest üksikkandidaadist.

Kohaliku omavalitsuse valimisel algavad kandidaatide numbrid 101-st ning rida alustab liisuheitmise tulemusena reformierakonna linnapeakandidaat Marko Torm. EKRE nimekirja esinumbri Anti Poolametsa leiab numbri alt 149, Mihkel Juhkami kandidaadinumber Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas on 160, Kairit Pihlakul Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast 204, Triin Varekil keskerakonnast 233 ning Andres Jaadlal valimisliidust Rakvere Heaks 261.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles