Maadlusliit annetas ajaloolised rändkarikad spordimuuseumile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maadlusliidu peasekretär Mehis Kard (vasakul), Eesti spordimuuseumi direktor Daimar Lell ja juhtivteadur Enn Mainla Lurichi mälestusturniiri ajaloolisi karikaid uurimas.
Eesti Maadlusliidu peasekretär Mehis Kard (vasakul), Eesti spordimuuseumi direktor Daimar Lell ja juhtivteadur Enn Mainla Lurichi mälestusturniiri ajaloolisi karikaid uurimas. Foto: Arvet Mägi

Eesti Maadlusliit eksponeeris nädalavahetusel Väike-Maarjas Georg Lurichi 135. sünniaastapäeva tähistamiseks peetud maadlusüritustel Georg Lurichi mälestusvõistluste rändauhindu, mis on kasutusel olnud alates 1956. aastast. Nüüd annetas maadlusliit need ajaloolise väärtusega esemed Eesti spordimuuseumile. 


“Kõik spordiajaloohuvilised saavad neid kui väga väärikaid eksponaate näha Tartus spordimuuseumi raskejõustikusaalis ning uurida, kes on aastate kestel sel võistlusel osalenud ja võitnud,” rääkis Eesti Maadlusliidu peasekretär Mehis Kard.
Nimelt on iga kaalukategooria rändkarika tagaküljel väikesed metallplaadikesed võitjate nimedega. “Sellised auhinnad olid kasutusel täpselt pool sajandit, nüüd on maadlusliit selle võistluse tarvis välja pannud uued Georg Lurichi kujukesega rändauhinnad. Tänavu oli kuues kord neid välja jagada,” täpsustas Kard.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles