Teehooldajaid oktoobrikuine lumesadu ei üllatanud

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teedemehed olid lumesajuks valmis ning teehooldusmasinad olid eile ­varahommikul väljas.
Teedemehed olid lumesajuks valmis ning teehooldusmasinad olid eile ­varahommikul väljas. Foto: Meelis Meilbaum

Esimesed külmad lumeräitsakud põhjustasid nii mõneski autoomanikus viimastel päevadel ärevust ja sundisid neid rehvivahetusele mõtlema.

Teehooldusmasinate sohvritele tähendavad talviseks muutuvad ilmaolud aga kõigest mõningasi muudatusi töörütmis ehk tavapärasest varasemat ärkamist.

Esimeste lume- ja libedusetõrjele siirdunud aktsiaseltsi Eesti Teed meeste äratuskell helises eile varahommikul kell pool neli. Ringilt, mille teemeister tööülesannetesse märkinud oli, jõuti tagasi lõuna paiku.

Hommikuks kogu Eestis maha sadanud lumelörts Eesti Teede hooldedirektori Tarmo Loodi sõnul ettevõtte töötajatele erilist üllatust ei pakkunud. “Meile oli ilmaprognoos kaks ööpäeva ette teada. Selles mõttes olime toimuvaks valmis,” lausus ta.

Lood märkis, et maanteid katnud lume hulk Lääne-Virumaal oli võrreldes riigi teiste piirkondadega isegi väiksem. Põhimaanteedest said Eesti Teede suurema tähelepanu osaliseks Tallinna–Narva ja Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee, millest esimese puhul on teehooldajatel kohustus seisunditaset arvestades libedust tõrjuda alates selle tekkest kahe ja teise puhul nelja tunni jooksul.

Ka soolatagavarad on teehooldusfirma laos piisavad.

“Soola varusime juba oktoobri alguses ja seda on meil pisut üle kolme tuhande tonni,” rääkis Tarmo Lood, kes tõi võrdlusena välja, et eelmisel talvel kulus neil libedusetõrjeks soola veidi alla kolme tuhande tonni.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Tauno Lempu märkis eile pärastlõunal, et korrakaitsjad kehvadest teeoludest tingitud suuremate liiklusõnnetustega Lääne-Viru maakonnas õnneks kokku puutuma ei pidanud.

“Midagi erilist meil ei juhtunud. Hommikul oli ainult paar kergemat sõiduautode kõksu või plekimõlkimist. Muidu oli kõik vaikne ja asjad kontrolli all,” lausus ta.

Eile hommikul kella seitsmest kuni keskpäevani juhtus üle Eesti rohkem kui sada liiklusõnnetust, milles kaheksal juhul sai inimene vigastada. Õnnetustele aitasid suuresti kaasa suverehvid, mis põhjustasid enamasti teelt väljasõite.

Politsei palub sõidukijuhtidel vältida suverehvidega autoga liiklemist ning liigset kiirustamist.

Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonnast öeldi pärastlõunal, et neile pole talvistest ilmaoludest põhjustatud õnnetustega patsiendid seni tööd pakkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles