Toomas ootab taas­­iseseis­vumis­päeva

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaikselt kuid kindlalt: Toomas Tingas on paranemise teel.
Vaikselt kuid kindlalt: Toomas Tingas on paranemise teel. Foto: Meelis Meilbaum

Üks laupäev pool aastat tagasi on Kadrina valla bussijuhil Toomas Tingasel (58) täpselt meeles. Mällu sööbinud. Ta oli aidanud matta klassivenna, pidanud plaani alustada sauna ehitusega ja ... Õhus polnud ainsatki märki, et õhtuks on palju muutunud ja kiirabiauto kihutab temaga Tallinna poole.

Toomas hingab rahulikult välja. 13. mai oli olnud emotsionaalselt keeruline. Toomas, hea inimene, oli nagu talle kombeks aidanud teisi. Päeva esimesel poolel olid nad peiedel sõpradega ja õpetajaga veel aega võtnud ning enne teele minekut korra maha istunud. Mälestusnapsi ei tehtud, meenutab Toomas. Tänapäeval ju kõigil kiirus taga ja vaja kohe autorooli istuda.

Toomas oli otsustanud, et läheb õhtul Viitna tee ääres asuvasse suvekoju ja jääb sinna ööbima. “Mis ma ikka, vedasin veel traktoriga puid. Sõber helistas, et vaja oleks aiamaa ära freesida. Ütlesin, et täna ei hakka tulema, aga hommikul kell kuus olen kohal,” meenutab Toomas Tingas. Ometi läksid plaanid vett vedama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles