Rakvere galerii ootab uusi ruume

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Galerii.
Rakvere Galerii. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Galerii tähistab oma 20. sünnipäeva. Galerii omanikud loodavad, et järgmise kümnendi jooksul saadakse kolida suuremale pinnale Rakverre kavandatavas Pärdi kontserdimajas, kirjutab ERR uudisteportaal.

Rakvere Galeriis on kahekümne tegevusaasta jooksul näha saadud paarisada näitust, kuid üle on elatud ka pankrot. Virumaa jaoks ainulaadses eragaleriis on näitused vaatajatele tasuta. Rakvere Galerii omanik Raivo Riim märkis, et õnneks on Rakveres nii arukad linnajuhid, et Rakvere Galerii üür Kaitseliidule, mille majas galerii asub, on tagatud. "Aga see on tagatud viimased kümme aastat. Enne oli kümme aastat võitlust, kaklust, kinnipanekut ja muud,” lisas Riim.

Raivo Riim tunnistas, et kõiki soovijaid nad oma töödega saali ei lase. „Rakvere Galerii on nagu NATO, siia ei saa ise tulla, siia kutsutakse. Kes tahab väga tulla, siis esimene küsimus on: kas sul on Virumaaga mingi side? Miks me peaksime tooma siia näitusi, mida on nähtud Pärnus, Tallinnas, Tartus? Me tahame siin näha omaette projekte,” ütles Riim.

Galeristid elavad lootuses, et lähiaastatel saavad nad kolida plaanis olevasse Pärdi kontserdimajja. „Sinna on kaks ruumi näitusteks ette nähtud. Kaks on muidugi meile vähe, kuid parem kui mitte midagi. Üks suur saal püsiekspositsiooni jaoks ja teine, väiksem, vahetatavate näituste jaoks. Muidugi tahaksime me suurt, paarisajaruutmeetrist, oma kaheksakümne ruutmeetri asemele, aga kui saaks need kakski saali, oleks ka juba samm edasi, sest siiamaani on Rakvere linnas spordile pandud raha ja tänavaauke lapitud. Nüüd oleks aeg kultuuri panustada,” sõnas Raivo Riim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles