Teist aastat jutti: väikemehe terrori kammitsemise tupikud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teist aastat jutti: väikemehe terrori kammitsemise tupikud
Teist aastat jutti: väikemehe terrori kammitsemise tupikud Foto: Shutterstock

Ühes maakonna lasteaias on jõnglane puntras, teised aga kimbatuses ja hädas. Täiskasvanud mures. Juba liiga pikka aega on jõhkra käitumisega väikemees terroriseerinud rühmakaaslasi. Lahenduste leidmine on olnud keeruline, kuid nüüd on olukorras pöördeid. Mitmetest pääseteedest ühte – tugiisikut, kes lapsega koos päeva veedaks ja aitaks tunnete ning kaaslastega hakkama saada –, pole aga kerge leida.

Mudilased on riburada laval, on pidulik ja armas hetk. Järsku näitab üks poistest kaaslase suunas ja teeb kõri läbilõikamise liigutuse. Rühmakaaslased ehmuvad, õpetajad lähevad pingesse. Poisi käitumine on ettearvamatu ja žestis pole tibagi mängu. Ähvardavatest sõnadest võivad saada teod. Niimoodi on varem juhtunud.

Kui enne tuli rusikakangelase rünnakuid ette korra kuus, siis nüüd on hädasolija pinged kasvanud nõnda suureks, et konflikte on toimunud iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles