Taastulemine: kähar kuusk jõudis Rajakülast õnnega pooleks Rakveresse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris kuusk kaunistab linna. Rajakülast toodud kuusk on Aqva juures kohal.
Päris kuusk kaunistab linna. Rajakülast toodud kuusk on Aqva juures kohal. Foto: Marianne Loorents

Kuigi eile hommikul kattis maad üllatav lumevaip, soovis linnametsnik veelgi käredamat talveilma. Siis oleks olnud kindlamast kindlam, et 14-meetrise kuuse toomine läheb libedalt. Tema mure oli asjatu: kuusk jõudis politseivilkuritest saadetuna Aqva juurde nagu lepase reega.

Kolmapäeval kell 10 on Vinni vallas Koplimäe kinnistul hall taevas maad ligi, lumelörtsisegu teeb maailma veelgi pimedamaks. Aga see ei sega kibekiiret töötegemist. Looduslik kuusk, mis tuuakse linnarahvast viie aasta järel rõõmustama, jõuab Rakverre Aqva juurde juba lõunaks. Natukene peab selleks aga õnne olema, sest põllumaa on pehme.

Rakvere linnametsnikul Taavi Saarel oli valikus kolm kuuske, aga sellele puule oli ta juba aastaid tagasi silma peale pannud. Nüüd pidi ta vaid kontrollima, kas kaunitar ikka alles. “Kunagi tõime siit kõrvalt külast kuuse. Ausalt öeldes vaatan kogu aeg ringi, mis võiks sobida,” tunnistab Saar, kes kiidab puu ilu. “Kõige ilusama kuuse jätame jõuluks metsa. Nii on viisakas,” lisab linnametsnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles