Rakveres kõlas uusaastaööl rahvushümn nagu muiste

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere on pürotehnikute sõnul parim koht ilutulestiku korraldamiseks, kuna linnuses saavad tehnikud toimetada rahulikult ning linnale paistab tulevärk kenasti kätte. Seekordne ilutulestik kestis ligikaudu seitse minutit ning maksis 6000 eurot. Korraldajate sõnul rõhuti seekord värvidele ja kullasärale. Linnade rahatabelis asetus Rakvere ilutulestik neljandale kohale.
Rakvere on pürotehnikute sõnul parim koht ilutulestiku korraldamiseks, kuna linnuses saavad tehnikud toimetada rahulikult ning linnale paistab tulevärk kenasti kätte. Seekordne ilutulestik kestis ligikaudu seitse minutit ning maksis 6000 eurot. Korraldajate sõnul rõhuti seekord värvidele ja kullasärale. Linnade rahatabelis asetus Rakvere ilutulestik neljandale kohale. Foto: Meelis Meilbaum

Ehkki Eesti Televisioonis uue aasta saabumisel paljude pahameeleks riigihümni ei mängitud ja Tallinnas lasti rahvapeol hoopis Ivo Linna esituses laulu “Eestlane olen ja eestlaseks jään”, kõlas Rakveres hümn koos saluudiga nagu tavaliselt.

Rakvere Keskväljakul uusaastaööl kümmekond aastat helitehniku tööd teinud Ants Viermann rääkis, et ta vahendab tavaliselt hümni raadiost või televisioonist.

Tänavu oli Keskväljakul väike ekraan, kust Viermanni abiga jõudis Keskväljakule kogunenud rahvani Eesti Televisioonis näidatud presidendi kõne, seejärel pani helimees käima Rakvere linnapea tervituse ning siis jäi hümni ootama. Kuulas poole kõrvaga, kui seda aga ei tulnud, lülitus ta heliga kiirelt Vikerraadio lainele, kust hümn kenasti õigel ajal kõlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles