Estonian Celli haavapuitmassi tehase heitveetoru on pooleks

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kundas asuva Estonian Celli haavapuitmassi tehase heitveetoru on purunenud mitmeks osaks.
Kundas asuva Estonian Celli haavapuitmassi tehase heitveetoru on purunenud mitmeks osaks. Foto: Maaamet

Kundas asuva Estonian Celli haavapuitmassi tehase heitveetoru mitte ei leki, nagu esialgu teatati, vaid on purunenud mitmeks osaks.

Olukord on näha maaameti aerofotol.  Süvamerelasu on katki ja toruotsad paiknevad teineteisest kuni poole meetri kaugusel.

Möödunud aasta lõpus aktsiaseltsi Estonian Cell reoveepuhasti väljavoolukambrist võetud proovide tulemused on selgunud, need langevad üldjoontes kokku ettevõtte omaseire andmete ja keskkonnaameti operatiivseire tulemustega.

Keskkonnainspektsioon on alustanud heitveetoru lekkega seoses väärteomenetlust tööstusheitmete seaduse paragrahvi järgi, mis puudutab kompleksloa nõuete rikkumist ehk heitvee merre juhtimist vales kohas. Menetlus peab ühtlasi selgitama, kas tegu võis olla hooletuse või pahatahtlikkusega.

Paralleelselt süüteomenetlusega on inspektsioon alustanud haldusmenetlust, mille eesmärgiks on võimalikult kiiresti süvamerelasus esinevate lekete likvideerimine heitvee juhtimiseks kompleksloaga määratud asukohta.

AS Estonian Cell peab esitama keskkonnainspektsiooni Lääne-Virumaa büroole hiljemalt 16. jaanuariks oma seisukoha, kuidas ja millal nad saavad süvamerelasu lekke kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles