Urmas Laht võttis maaeluministeeriumi enda haardesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Laht (vasakul) ja maaeluminister Tarmo Tamm ühistulise lihatööstuse avamisel Vastse-Kuustes.
Urmas Laht (vasakul) ja maaeluminister Tarmo Tamm ühistulise lihatööstuse avamisel Vastse-Kuustes. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Martin Repinskil ja Tarmo Tammel kulus maaeluministrina vaid mõni nädal, et seakatkutoetusi jagav määrus “omadele” ettevõtjatele tulusamaks kirjutada. Määrusele teed silunud keskerakondlasest seakasvataja Urmas Laht võitis sellest kõvasti.

Kadriorus põllumajandus-kaubanduskoja majas istub 2016. aasta 19. oktoobril koos isevärki ümarlaud: ühes leeris on piimalehmakasvatajad, teises seapidajad. Keset lauda on kõrges kuhjas miljonid eurod – olgugi et ülekantud tähenduses.

Nimelt on põllumehed pealinna tulnud toonase maaeluministri Urmas Kruuse (reformierakond) ülesandel: mõeldagu välja, kuidas jagada 8,08 miljonit eurot Euroopa Komisjoni toetusi, mis viimasel hetkel Eestile eraldati ja millele riik sama palju lisab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles