Alates teisipäevast muutub ilm taas päikseliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad Virumaal.
Kevad Virumaal. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Skandinaavias jõudu koguv kõrgrõhkkond puhastab alates teisipäevast taeva vähehaaval pilvedest ja pakub päikselist kevadilma.

Teisipäeval tugevneb Skandinaavia aladel kõrgrõhkkond ja selle mõju suureneb vähehaaval ka Eestis. Öösel on pilves selgimistega ilm. Mõnel pool võib sadada vähest vihma ja mitmel pool esineb udu. Puhub loode- ja läänetuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ja olulise sajuta ilm. Puhub loode- ja läänetuul 2–8 m/s. Sooja on 8–13, rannikul kohati viis kraadi.

Kolmapäevast alates jääb Eesti Skandinaavias laiuva kõrgrõhkkonna mõjusfääri. Öösel on vahelduva pilvisusega ja sajuta ilm. Hommikuks selgineb taevas aga kõikjal. Puhub põhja- ja loodetuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaaretuul 2–8 m/s. Sooja on 10–16, rannikul kohati viis kraadi.

Neljapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 4–10 m/s. Sooja on 2–6 kraadi. Neljapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub loodetuul 7–13, õhtuks nõrgeneb tuul 3–8 m/s. Sooja on 10–15, rannikul kohati viis kraadi.

Reedel tuleb kõrgrõhkkonna toel Eestis sajuta ilm. Puhub mõõdukas läänekaaretuul, põhjarannikul esineb seejuures tugevamaid puhanguid. Sooja on öösel 3–8, päeval 14–18 kraadi. Meretuulega rannikul jäävad näidud 7–10 soojakraadi piiresse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles