Avatud talude päevale on Lääne-Virumaalt registreerunud 11 ettevõtet

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev Männiniidu aiandis.
Avatud talude päev Männiniidu aiandis. Foto: Kasper Mäe

22. juulil toimuvale üleeestilisele avatud talude päevale on registreerunud 131 talu ja põllumajandusettevõtet, neist 11 Lääne-Virumaalt. Registreerida on võimalik 1. maini.

„Meie eesmärk on näidata Eesti inimestele, et maal on võimalik elada ja töötada ning end seejuures ka hästi tunda. Lisaks tahame lastele, kellel maal talupidajatest sugulasi-tuttavaid ei ole, anda võimaluse ühel päeval ehtsat maaelu kogeda ning näha, kust tuleb piim ja kuidas saab leib laua peale. Kindlasti on see päev osalevatele taludele hea võimalus oma toodangu tutvustamiseks ja uute klientide võitmiseks,” rääkis avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk maaeluministeeriumist.

Esimest korda korraldati avatud talude päeva 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales ettevõtmises 234 ning 2017. aastal 280 talu. „Kutsume kõiki huvitatud talusid ennast kindlasti kirja panema, registreerimine kestab 1. maini,“ lisas Kertu Kärk.

Avatud talude päeval osalemise kohta saab lisainfot ka 19.–21. aprillil toimuval maamessil, kus on esindatud maaeluministeerium koos allasutustega. Informatsiooni ja kasulikke nõuandeid jagavad seal avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk ning põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja Reve Lambur ja juhataja asetäitja Krista Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles