Juhtkiri: pange hullu, rokkige!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Seltskond poliitikasse pürgijaid, kes koondasid end nime Eesti 200 alla, said kohe kerge ninanipsu, kui selgus, et nimi Eesti 200 on juba patenteeritud ja nüüd tuleb uuel erakonnal tõenäoliselt minna välja uue nimega.

See on ju väga hea! Miks jätta julge ürituse puhul latt nii madalale? Mõelgu veel suuremalt, pangu Eesti 500, parem veel Eesti 2000!

Maailmas on firmasid, kes tegutsenud üle tuhande aasta, miks meie piirdume oma riigi perspektiivi vaadates ainult sajandiga?

Pange hullu, olge segased, ärge tehke arglikult ja vaikselt. Igal pool. Ja ärge mõelge ainult hetkele. Jaapanis on ettevõtted, kes kasumit planeerides mõtlevad mitte järgmisele aastale, vaid järgmisele põlvkonnale, vaat seal on seda kestlikkust.

Kui loeme Rakvere linna uute ametnike ­esialgseid ­arvamusi oma ­vastsest tööst, näeme hillitsetud ­mõtteid. Kultuurikeskuse juhi palju kõmu tekitanud ­vahetus võiks tuua meile midagi pöörast.

Edu saavutamiseks tuleb olla julge ja eristuv. Mugavad surevad välja.

Kui loeme Rakvere linna uute ametnike esialgseid arvamusi oma vastsest tööst, näeme hillitsetud mõtteid. Kultuurikeskuse juhi palju kõmu tekitanud vahetus võiks tuua meile midagi pöörast, aga lugupeetud Eve Alte ütleb, et selles ametis ei kavatse ta mingeid muudatusi sisse viia. Uus linnakunstnik Marju Püümets lubab siiski muudatusi. Aga väikseid.

Halloo! Need vangerdused tehti ju selleks, et asju muuta! Nüüd, kui midagi ei muudeta, jääb mulje, et kõik oligi hästi. Kas oli siis? Jaa? Ei? Miks inimesed lahkusid?

Tooge meie linn tardumusest välja. Kuhu jääb rock’n’roll? Mäletate, mis siin kõik on olnud? Mõni enam ei mäletagi. Virumaa Teataja julgustab küll juba eos meie äsja tööle asunud ametnikke julgemalt tarval sarvist haarama.

Tegelikult on muidugi aru saada, et selliste vahetuste põhjuseks oli midagi muud, kas ei meeldinud nägu või ei sobinud iseloom. Või siis meeldis uute tulijate nägu ja iseloom rohkem.

Muidugi võib nüüd keegi vastata vana, aga see-eest aegumatu lööklausega: tark ei torma! Aga roosas udus passides võib see tarkki lolliks minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles