Tööinspektsioon tuvastas maakonnas 13 rikkumist

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsioon kontrollis ehitusplatse.
Tööinspektsioon kontrollis ehitusplatse. Foto: Sander Ilvest

Tööinspektsioon kontrollis üle riigi 75 ehitusplatsi, sihtkontrolli käigus avastati 68 rikkumist, millest 13 tuvastati Lääne-Virumaal.

Maakonnas käisid inspektorid neljal ehitusplatsil, kus töötas kokku 17 alltöövõtjat.

Tuvastati järgmised rikkumised: tööohutusplaan ei sisalda nõutavat infot, tööohutusplaani ei ole töötajatele tutvustatud, tööohutusplaan ei ole objektil töötavatele töötajatele kättesaadav, ehitusplatsil tööohutuse ja töötervishoiu eest vastutaval isikul puudub pädevus, läbimata on kaheksatunnine väljaõpe, koordinaator ei täida oma tööülesandeid.

Tööinspektsiooni sihtkontrolli eesmärgiks on suurendada teadlikkust mitmesugustest töökeskkonnas esinevatest ohtudest ja nende ärahoidmise võimalustest. Seekord olid tähelepanu all ehitusplatside alltöövõtjate töökorraldus ja tööohutus.

27 ehitusplatsil polnud ühtegi rikkumist. Maakondade lõikes ei avastatud ühtegi rikkumist Põlva-, Tartu- ja Valgamaal. Sihtkontrolli käigus külastati kõiki maakondi, välja arvatud Hiiu- ja Jõgevamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles