Tamsalu pidutseb üle nädala

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmistel Tamsalu päevadel sai tutvuda madudega.
Eelmistel Tamsalu päevadel sai tutvuda madudega. Foto: Eva Klaas

Järgmisel reedel algavad Tamsalu päevad, mil ettevõtmisi jagub rohkemaks kui nädalaks. Suurem osa neist koondub siiski kahele järjestikusele nädalalõpule.

Tänavuste Tamsalu päevade raames tähistatakse ühtlasi kooli 150. aastapäeva ning peetakse poolesajandat korda Tamsalu laulu- ja tantsupidu.

Reedel, 25. mail on Tamsalu kultuurimajas mängude päev. Kavas on traditsiooniline mälumäng, aga võetakse mõõtu ka näiteks kabes, males ja pokkeris.

Laupäevane kultuuripäev algab ATV- ja mootorrattasõiduga mööda linna rahva äratuseks. Päeva jooksul saab külastada kohvikuid. Kultuurimaja juures on kogukonnalaat, kus kaubeldakse käsitöö, hoidised, taimede ja istikutega. Samas on avatud täika. Õhtul saab kultuurimajas vaadata kontsert-lavastust “Aeg”, mis annab lühiülevaate Eesti riigi sajaaastasest ajaloost, peatudes tähtsamatel sündmustel. Ülevaatesse on põimitud sobivad tantsud, laulud ja pillilood.

Pühapäeval peetakse pärimuspäeva Sirje Luige juhtimisel, mis keskendub eelkõige kandlemängule.

Lastekaitsepäeval avab president Kersti Kaljulaid Tamsalus Eesti esindustammiku, kõigile pakutakse torti, suupisteid ning meelelahutust. Samal päeval on ka spordipäev, kus võtavad mõõtu nii lapsed kui ka täiskasvanud.

Laupäeval, 2.juunil peetakse Tamsalu 50. laulu- ja tantsupäeva, mis algab rongkäiguga spordihoone juurest kooli juurde. Samal päeval tähistatakse vilistlaste, endiste õpetajate ning töötajate kokkutulekuga Tamsalu kooli 150. aastapäeva.

Tamsalu päevade ajal saab uudistada näitusi, sealhugas väljapanekut “Päästeamet 25” ning töid maakonna kunstikonkursilt “Kodu on nii imeline tavaline paik”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles