Haljala kool on täiesti õigel teel

Rasmus Kits
, Rasmus Kits, riiklikele kvalifikatsiooninõuetele mittevastav, kuid ometigi täiskohaga ja oma tööst s
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Kits.
Rasmus Kits. Foto: Marianne Loorents

Mulle meeldib Eesti haridussüsteem. Mulle meeldib see, et meie üldhariduskoolidel on suur vabadus otsustada seda, kuidas õpetada ja mida õpetada. Kool saab teha valikuid õpetamise ja õpetajate osas ja õpetajad saavad teha häid sobivaid valikuid õppe sisus – selles, mida ja kuidas õpetada. Mulle meeldib ka see, et riik on piisaval määral reguleerinud seda, mida õpetada – meil on olemas põhikooli- ja gümnaasiumiseadus.

Meil on olemas põhikooli riiklik õppekava, gümnaasiumi riiklik õppekava ja vajalikud määrused õppetegevuse korraldamiseks. See on täiesti piisav, et anda õppijale hea pädevus hilisemas elus hakkamasaamiseks. Kõik on väga hästi tasakaalus. Riik on leidnud sobiva tee.

Väga kummaline oli lugeda Virumaa Teataja 17. mai artiklit, kus kirjutati tule alla sattunud Haljala koolist. Mul on väga hea meel, et üks tore Lääne-Virumaa kool on teinud julge otsuse proovida lõimida loovaineid teiste õppeainetega. See just ongi see, mida ootab meie haridussüsteemilt nii praegune elukeskkond, riiklikul tasemel kinnitatud “Elukestva õppe strateegia 2020” kui ka põhikooli riiklik õppekava. Ma ei hakka põhjalikult tsiteerima õigusakte – kellel on soovi, saab neid ise lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles