Kärajatel keskenduti kultuuripealinnale

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärajatel kõneldi kultuurikeskkonna loomisest ja arendamisest.
Kärajatel kõneldi kultuurikeskkonna loomisest ja arendamisest. Foto: Marianne Loorents

Rakvere kultuurikärajatel vaadeldi suurema kärata, kuidas Narva ja Rakvere võiksid töötada ühiselt selle nimel, et aasta 2024 Euroopa kultuuripealinn paikneks Virumaal.

Narvale kultuuripealinna tiitlit taotleva meeskonna liikme Helen Sildna juhtimisel pidasid kultuurinõu Narva linnapea Tarmo Tammiste, Rakvere abilinnapea Triin Varek, Rakvere teatri juht Velvo Väli, Rakvere kultuurijuht Eve Alte, vabakutseline näitleja ja lavastaja Üllar Saaremäe ning Tarvanpää Seltsi esimees Kaoke Kärdi. Sõna ütles saalist sekka Rakvere linnapea Marko Torm.

Narva linnapea Tarmo Tammiste sõnul on ülimalt positiivne, et Rakvere soovib osaleda kultuuripealinna programmis. “See oleks kogu Virumaa üritus. Narva kui vedur veab, mõtleme koos, mida saame teha, mida keegi pakub ja mis sellest kellelegi lisaväärtusena sünnib,” seadis ta lähtekoha. Linnapea sõnul on kultuuripealinnaks kandideerimine huvi Ida-Virumaa vastu tublisti tõstnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles