Väike-Maarja päästekool korraldas ulatusliku õppuse

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus Ebaveres Väike-Maarja päästekooli harjutusväljakul.
Päästeõppus Ebaveres Väike-Maarja päästekooli harjutusväljakul. Foto: Toomas Herm

Eelmisel neljapäeval ja reedel korraldati Ebaveres Väike-Maarja päästekooli harjutusväljakul õppus, kus ülesandeid lahendasid mitme kooli õpilased.

Aasta alguses ligi 55 000 euro eest täiendatud põlevvedeliku tulekahjusimulaatori juures oigas üks naine, teine lamas liikumatuna maas. Kohale kihutanud päästjale selgitas naine, et käis pauk ja midagi muud ta ei mäleta. Üks ülesannetest, millega õppuritel tuli rinda pista, oligi seotud põlevvedelikumahuti plahvatusega.

Sisekaitseakadeemia päästekolledži direktori asetäitja Vadim Ivanov nimetas õppust koolilõpuharjutuseks. Selles osalesid Väike-Maarja päästekooli ja Tartu tervishoiu kõrgkooli õpilased ning Karell Kiirabi ja Põhja-Eesti regionaalhaigla esindajad, lisaks veel Läti, Leedu ja Saksamaa päästekoolide õpilased. Kokku lahendas ülesandeid 115 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles