Tamsalus Eesti esindustammikus käidi vandaalitsemas

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juunil peeti Tamsalu tammepargi avapidu, mis tõi kokku üle tuhande inimese. Paraku on jõutud pargis juba vandaalitsemas käia.
1. juunil peeti Tamsalu tammepargi avapidu, mis tõi kokku üle tuhande inimese. Paraku on jõutud pargis juba vandaalitsemas käia. Foto: Marianne Loorents

Ööl vastu kolmapäeva vandaalitseti Tamsalus saja tamme pargis, mis on ühtlasi Eesti esindustammik. Ühelt puult oli kistud lehti, laiali oli loobitud tammede tugiposte.

Tapa vallavanem Alari Kirt ütles, et kahjud ei ole küll suured, kuid kurvaks teeb see, et leidub nõnda käituvaid inimesi.

Vallajuht märkis, et tänavune jaanipidu 22. juunil on plaanis pidada Tamsalu saja tamme pargis. “Räägime üritust organiseeriva Tamsalu kultuurimajaga, kuivõrd on võimalik kohaldada seal tavapärasest rohkem turvameetmeid,” sõnas Kirt ja lisas, et seni on Tamsalu kandi jaanipeod toimunud Porkunis, kuid kuna osa inimesi soovis, et pidu toimuks Tamsalus, tehti selline otsus.

“Loomulikult ei jäta me ühe vandaalitsemisakti pärast pidu ära, rahvale on seda lubatud ja enamik inimesi hoiab end ümbritsevat, kuid on tekkinud kahtlus, kas see on parim koht rahvaürituse korraldamiseks. Loodame, et rohkem ei vandaalitseta,” sõnas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles