Virumaa Teataja Venemaal. 3. päev. "Venemaa armee - see on elustiil".

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reisi kolmandal päeval suundusime Moskva poole. Mida linnale lähemale, seda rohkem autosid tekkis, eriti veokeid. Pea sama sagedasti näeb ka sõjamonumente: nii kahureid, tanke kui ka mitmesuguseid skulptuure.

Peatus tankimuuseumis Patrioot kujunes päris pikaks, sest mitu suurt angaari oli sõjatehnikat täis ja tehnikahuvilised tsiklimehed uurisid eksponeeritavat huviga. Samas oli see kõik kuidagi tülgastav, eriti ühel militaarvärvides burgeriputkal ilutsev kiri "Vene armee – see on elustiil".

Moskva eeslinnas oli taas abi vaja saateautost, sest kui seni piisas kiivrivisiiri puhastamiseks lapi küsimisest või mingi poldi kinnikeeramisest, siis nüüd, just kõige liiklustihedamal ristmikul, ütles üles ühe Harley Davidsoni elektrisüsteem ning ratas tuli järelkärusse veeretada.

Ööbimispaik oli seekord pehmelt öeldes askeetlik, kuid Venemaal tuleb kõigeks valmis olla. Kes veel jaksas, tegi jalutuskäigu Moskva kesklinnas, kus nägi Punast väljakut ja väsinud jalgpallifänne, eriti hakkasid silma Taani, Prantsuse ja Brasiilia omad.

Punasele väljakule on püstitatud improviseeritud jalgpalliväljak, kus iga huviline saab teemat arendada. Seda, et Venemaad boikoteeritakse või vastutööd tehakse, pole tänavapildis kuidagi täheldada.

Olgu mainitud, et kesköises Moskvas kihas elu nii tänavatel, kohvikutes kui ka Punasel väljakul. Moskvaga oli aega tutvust teha terve kolmapäeva, siis istuti taas mootorrataste selga, et kihutada Veliki Novgorodi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles