Vaeküla kooli tulevik on selginemas

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kooli tegemistega käis poolteist aastat tagasi tutvumas haridus- ja teadusminister Mailis Reps isiklikult.
Vaeküla kooli tegemistega käis poolteist aastat tagasi tutvumas haridus- ja teadusminister Mailis Reps isiklikult. Foto: Marianne Loorents

Rakvere vald on valmis riigilt Vaeküla kooli pidamise üle võtma. Aasta pärast võib kool muutuda Sõmeru põhikooli allüksuseks, kus saavad lihtsustatud õppekaval haridust omandada lapsed kogu maakonnast.

Vaeküla koolis, mis juba aastaid Vaekülas ei tegutse, vaid kasutab õppetööks KEK Invest ASi ruume Näpil, on töötatud viimastel aastatel pingelistes oludes. Nimelt on haridus- ja teadusministeerium andnud mõista, et kool suletakse lähiajal ning seepärast lapsi esimesse klassi vastu võtta ei saa.

Juhul kui nõnda sünniks, puuduks Lääne-Virumaal haridusasutus, kuhu saata õppima neid lapsi, kel tavakoolis on keeruline toime tulla ja kes vajavad lihtsustatud õppekava. Lääne-Viru Omavalitsuste Liit volitas Sõmeru vallavolikogu esimehe Peep Vassiljevi koos väikese töörühmaga teemaga tegelema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles