Tapal teeniv Briti kuninglik sikk marssis võidupüha paraadil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraadil marssis ka kuningliku Walesi rügemendi koosseisu kuuluv kits nimega Llywelyn, kes teenib Tapal.
Paraadil marssis ka kuningliku Walesi rügemendi koosseisu kuuluv kits nimega Llywelyn, kes teenib Tapal. Foto: Marianne Loorents

Võidupüha paraadil marssis sõdurite seas ka kuningliku Walesi rügemendi koosseisu kuuluv kits nimega Llywelyn, kes teenib Tapal. Walesi rügemendi 1. pataljoni kitsejuht füsiljee Campbell rääkis, et kits on rügemendi koosseisu täieõiguslik liige, teeniv sõdur.

Paraadil kandis sikk paraadvormi: hõbedast näoplaati ja mantlit rügemendi autähistega. Selleks, et neljajalgne sõdur paraadil hea välja näeks, pesti ja kammiti loom hoolikalt, samuti poleeriti sarved. Siiski sarvede kuldseks värvimist, nagu ammune traditsioon ette näeb, ei tehtud. See oleks võinud looma tervisele kahjulikult mõjuda.

Pikakarvaline kašmiiri kits Llywelyn sai oma nime Walesi viimase kuninga järgi ning rügemendi koosseisu kuulub ta alates 2016. aasta algusest, kui ta piduliku tseremooniaga teenistusse astus. Rügemendil on praegu kaks kitse, neist üks on Eestis ja teine Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles