Patune Pool ja Sinu Naine: virulane armastab kodumaiseid hitte

Anette Mai Samolberg
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo poodi muusikat ostma satuvad enamasti keskealised või vanemad inimesed.
Apollo poodi muusikat ostma satuvad enamasti keskealised või vanemad inimesed. Foto: Sille Annuk

Kuigi muusika ja filmid on kolinud internetti, pole huvi CD ja DVD vastu täiesti kadunud. Rakveres saab plaadile talletatud muusikat osta Apollo ja Rahva Raamatu poodidest, aga teise ringi muusikakandjaid leiab näiteks kauplusest Sõbralt Sõbrale. Hoolimata sellest, et muusika kuulamise ja filmide vaatamise võimalused on internetis piiritud, armastab eestlane ikka oma lemmikartisti või -filmi plaadi poest soetada.

Vanemate inimeste hulgas koguvad müüginäitajate kinnitusel kahtlemata populaarsust vinüülid. Poest Sõbralt Sõbrale ostetakse tihti koguni kolmkümmend plaati korraga. Valdavalt ostetakse kodumaiste artistide või retrohõngulisi vinüüle. “Kõige populaarsemad on endiselt CD-plaadid, mille nõudlus vaikselt kasvab,” rääkis kaupluse juhataja.

Apollo CD-plaatide ostjad on klienditeenindajate sõnul samuti põhiliselt keskealised või vanemad inimesed. Kõige populaarsemad on kodumaised artistid. Armastatakse põhiliselt klassikuid nagu Jaak Joala, kuid ka Patust Poolt ja bändi Sinu Naine. Viimasel ajal on populaarseks muutunud “Rahvabändi” CD-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles