Rakverre tahetakse rajada politseimuuseum

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere näitustemaja.
Rakvere näitustemaja. Foto: Internet

Ajendatuna soovist Rakvere näitusemaja paremini rakendada, plaanib sihtasutus Virumaa Muuseumid sinna rajada politseimuuseumi.

“Kohe selgub, kas saame politseimuuseumi ideed teostada, praegu on see natuke rahapuuduse taga kinni,” ütles sihtasutuse juhataja Ants Leemets.

Tema sõnul on politseimuuseumi rajamine põhimõtteliselt kokku lepitud nii eelmise siseministri Marko Pomerantsi kui ka politseiameti juhtidega.

Virumaa Muuseumide juhataja Ants Leemets ütles, et idee on näidata inimestele, kuidas tegutseb Eesti politsei alates liikluspolitseist kuni kriminaalpolitseini välja, kavas on täita kogu hoone statsionaarselt atraktiivsete väljapanekutega, kus pakutakse aktiivseid tegevusi, näiteks saaksid külalised seal radariga kiirust mõõta jms.

Praegu on linnavalitsuse hoone kõrval asuvas näitusemajas teisel korrusel näitusesaalid, kus on üleval erootilist kunsti näitus ning esimesel korrusel on vaatamiseks piiritusevalmistamise ajalugu tutvustav väljapanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles