Noori õpeta­takse külakoos­olekuid läbi viima

Virumaa Teataja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteprojekti "Uued luuad" logo.
Noorteprojekti "Uued luuad" logo. Foto: Internet

Külaelu parendamise ja edendamise õppimiseks korraldatakse noortele mõeldud töötube, kuid suviste tegemiste tõttu on osalejaid vähevõitu.

4. ja 5. juulil toimus Lääne-Virumaal noorteprojekti Uued Luuad raames kahepäevane töötuba “Külakoosolek – minu võimalus tegutseda”. Projekti peakorraldaja Kaija Kõivu sõnul toimusid Pajusti klubis Vinni vallas asjalikud arutelud ning noored jõudsid järelduseni, et külakoosolek on üks külaelu arendamise ja muutmise meetoditest.

Värkstoas töötati läbi osalejate kodukülade situatsioonid ning noored said koolituselt palju motivatsiooni ja julgust, et koju naastes külakoosolekuid läbi viia.

Paraku oli osalejaid oodatust kõvasti vähem – neli noort ja kõik Harjumaalt. Kõivu sõnul oli registreerujaid palju, kuid kohale jõudis vähe noori. Vähene osavõtt tundub tulevat ka kahes järgmises töötoas, mis toimuvad juulikuus Lääne- ja Põlvamaal. “Suvi teeb oma töö, noored on laiali,” nentis Kõiv.

Projekti korraldab Eesti Külaliikumine Kodukant ja toetab SA Archi­medes Euroopa Noored Eesti büroo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles