Oonurmes uurivad noored loodust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendorav on oravast pisut väiksem. Oma nime on ta saanud keha külgedel esi- ja tagajalgade vahel asuva karvadega kaetud nahavoldi järgi,  mis lennusena võimaldab loomakesel teha kuni 35meetriseid hüppeid  puult puule.
Lendorav on oravast pisut väiksem. Oma nime on ta saanud keha külgedel esi- ja tagajalgade vahel asuva karvadega kaetud nahavoldi järgi, mis lennusena võimaldab loomakesel teha kuni 35meetriseid hüppeid puult puule. Foto: Uudo Timm

Sel ja järgmisel nädalal toimub Ida-Virumaal Oonurme külas rahvusvaheline noortealgatuslik projekt “Let´s meet in the forest”. Metsaaastale pühendatud projekti käivitajaks on sõpruskond, kes esitas ka taotluse Euroopa Noorte programmi.


Oonurmest pärit projektijuht Kadri Rennel õpib rekreatsiooni ning soovis ellu viia midagi praktilist ning mõte taolisest projektist tundus sobilik.
“Oonurme on nii looduse keskel, siin on näiteks lendoravate uurimine,” põhjendas Kadri Rennel laagrikoha valikut.

Tegemist on noortevahetusega, mis toob Eestisse kokku ligi 30 noort Lätist, Saksamaalt, Itaaliast, Hispaaniast ja Küproselt.

Noored õpivad tundma nii Eesti kui välisriikide loodust ja ohustatud loomi ning taimi. Tehakse lähemat tutvust lendoravate igapäevase eluga, õpitakse liblikate sirutamist, valmistatakse taimevaipu ning muu hulgas õpitakse tundma üksteise kodumaad ja kultuuri.

Üks öö veedetakse ka Peipsi ääres telkides, läbitakse räätsadega Muraka raba, külastatakse Kohtla kaevandusparki-muuseumi ja Kohtla kaevanduse karjääri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles