Suurte võimalustega kaasneb suur vastutus

Mailis Reps
, haridus- ja teadusminister (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps.
Haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kohalikud omavalitsused on paika pannud oma esialgsed plaanid riigi eraldatud 15 miljoni suuruse täiendava toetuse kasutamiseks. Ideaalis kulub see võimaluste loomiseks, et eemaldada takistused huvihariduse ja -tegevuse ning noore vahelt. Eelisjärjekorras peaks toetama neid noori, kellel on vähem võimalusi huvihariduses ja -tegevuses osaleda, olgu põhjuseks vanemate majanduslik olukord või noore erivajadus.

Ideaalist lähtudes lasub kohalikel omavalitsustel suur vastutus – vastutus võimaluse ees luua oma noortele arengut toetav keskkond ja kasutada täiendavat toetust eesmärgipäraselt, sest sellest sõltub ka toetuse jätkusuutlikkus. Teisisõnu, huvihariduse ja -tegevuse täiendava toetuse eraldamiseks tulevikus on tarvis näha, et toetamine tõepoolest laiendab seniseid ja annab juurde uusi võimalusi ehk täidab püstitatud eesmärke.

Et eraldatud toetus just eesmärkidest lähtuvalt kasutamist leiaks, koostasid omavalitsused kava koos eelarvega. Kava koostamine oli ühtlasi võimalus mõelda läbi omavalitsuse võimalused ja vajadused noortevaldkonnas. Kavades toodi välja huvihariduses ja -tegevuses osalevate noorte arv, võimalused piirkonna noortele, kirjeldati peamisi kitsaskohti ja pakuti lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles