Juhtkiri: jätsiga või jätsita suvi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

No Võsul on nüüd küll paanika rahvahulkades, sest eile levisid (sotsiaal)meedias pildid päris tühjadest jäätiselettidest. Kuum ilm ja külm maius käivad ikka käsikäes ning ilmselt peavad jäätisevabrikud uhama topeltkoormusega ja mitmes vahetuses, et kasvanud nõudlust täita. Eri maitseid on jäätiselettides nii palju, et silme eest võtab kirjuks, nii et kes figuuri pärast ei muretse, võib koorejäätisest rõõmu tunda terve suve.

Teinekord aitabki see, kui midagi on vajaka, olgu see kasvõi jäätis, inimese leiutamise lainele. Kes teab, milliseid häid lahendusi välja mõeldakse ja mitu uut vahvat kodujäätise retsepti luuakse. Jäätis ei pea olema kõige rammusam ja valgest suhkrust tulvil. Kes jäätiseleti taga silte uurida ja koostist lugeda ei malda (kui poekülmikus just suisa tühjus ei haiguta), see saab hõlpsasti ise jahutava maiuse oma aia marjadest või metsast-turult toodust valmis teha ja panna sisse just nii palju või vähe suhkrut, siirupit või mett, nagu ise soovib.

Tasub loota, et praeguse imeilusa suvega läheb jäätisemüük ludinal ka kõigil väiketootjatel, kes jahutavat maiust teevad, ja kui mõneski paigas kodukohvik suve jooksul veel uksed avab, siis ehk üllatatakse külastajat ka oma jäätisega.

Tasub loota, et praeguse imeilusa suvega läheb jäätisemüük ludinal ka kõigil väiketootjatel, kes jahutavat maiust teevad, ja kui mõneski paigas kodukohvik suve jooksul veel uksed avab, siis ehk üllatatakse külastajat ka oma jäätisega. Ning miks mitte saada sõpruskonnaga kokku ning igaüks võtab külakostiks kaasa oma kombineeritud jäätise (ehk tehakse isekeskis väike jäätisevõistluski parima retsepti leidmiseks)? Jäätise transportimine võib praeguste soojade ilmadega küll katsumuseks kujuneda, ja kuni selleks pole leiutatud mugavat vahendit, on parim viis viia maius ühest kohast teise hoopis kõhus.

Isetegemine on ju miski, mis rahvale üha rohkem huvi pakub, nii on internet täis kõikvõimalikke jäätiseretsepte, neist üks lihtsamaid näeb ette lihtsalt sügavkülmutatud banaani mikserdamise ühtlaseks kreemjaks massiks, millele siis oma maitse järgi maitsetaimi või muud meelepärast lisada. Imelihtne!

Ilmateade lubab kuuma ilma jätkumist ka järgmisel nädalal. Kel veel jäätisetegemise kogemust pole, see võiks eeloleval nädalavahetusel küll käe valgeks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles