Viru-Nigula polka kõlas USA ning Kanada eestlastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanilaupäeva kontsert Chicago Eesti Majas. Rahvatantsurühma Gevi keskel Viru-Nigula rahvamuusikud Ervin Lember ja Hillar Vimberg.
Jaanilaupäeva kontsert Chicago Eesti Majas. Rahvatantsurühma Gevi keskel Viru-Nigula rahvamuusikud Ervin Lember ja Hillar Vimberg. Foto: Rita Kopas

Viru-Nigula rahvamuusikud Ervin Lember ja Hillar Vimberg koos Jõhvi naisrahvatantsurühmaga Gevi käisid EV 100 ürituste raames kontsertidega Ameerikat avastamas.

Ameerika-turnee idee tuli Jõhvi naistelt ning peale mõningast kaalumist jäid Viru-Nigula mehed Ervin Lember ja Hillar Vimberg nõusse. Jõuti teha vaid kaks ühist proovi, ent kogenud tantsijatele ning rahvamuusikutele sellest piisas.

54 aastat tegutsenud ansamblis Gevi (Gevi on Jõhvi linna vana nimi Taani hindamisraamatust) on mõned naised tantsinud juba 30 aastat. Esialgu pikaaegse juhendaja Helju Tori, nüüd Marju Auli käe all. Eesti vabariigi 100 aasta juubeli puhul said naised uhiuued Jõhvi kihelkonna rahvarõivad, mida esimest korda näidati 24. veebruaril Valaste joal päikesetõusu ajal Eesti vabariigi lippu heisates. Nüüd demonstreeriti neid Ameerikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles