Lindilõikamise ootuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Levin.
Janek Levin. Foto: Erakogu

Avaldan Rakvere linna kodanikuna taas arvamust ja puudutan paari teemat, millest üks on juba jutuks olnud.

Esmalt eluheidikutega seotud probleemist Rakvere kesklinnas. Nädala algul sai teoks linnavalitsuse projekt püstitada nimetatutele linna serva peavari lootuses, et sellega paraneb olukord kesklinnas. Hoolimata arvamusavaldustest ja mitmest üleskutsest asi veel kord hoolikalt läbi mõelda, tehti investeering, mille maksumus ületab kaugelt 5000 eurot.

Siinkohal peab märkima, et raha oli kohe linnakassast võtta ja asi aeti korda ilma avalike arutelude ja muude toiminguteta. Tekib küsimus, kas see ongi nii lihtne. Tegemist on ju siiski avaliku ruumiga, mille kujundamisel peaks linnarahval olema õigus sõna sekka öelda. Vähemasti vanasti oli nii, et koostati detailplaneering ja anti võimalus avalikuks aruteluks. Kõnealune projekt mõjutab ju otseselt piirkonnas elavaid inimesi, metsarajal jalutajaid ja mängijaid vast loodud kettagolfipargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles