Vesine arbuus pakub suvekuumas kosutust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuus.
Arbuus. Foto: Shutterstock

Mahlase viljalihaga arbuuside kõrgaeg on käes. Kuigi enamik eelistab süüa arbuusi palaval suvepäeval niisama, sobib hõrgu viljalihaga kõrvitsalaadne vili ka salatitesse ja magustoitudesse. See vili teeb tervisele pigem kasu kui kahju.

Toitumisringkondades ei valitse täielikku üksmeelt arbuusi kasulikkuse suhtes. Selgemast selgem on see, et lõunamaine vili on kahjulikult magus ja süsivesikutest pungil, samas ka ohutult vesine ja mineraalainete poolest kosutav.

Enamik arbuusisorte sisaldab kümme protsenti ja enamgi suhkrut. Viljaliha veesisalduseks arvestatakse ligikaudu 95 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles